Så var SFL-säsongen

0
Foto: Futsalmagasinet

Svenska Futsalligan, SFL, avslutades nyligen med en rafflande SM-final i Örebro där hemmalaget Örebro SK säkrade sitt första guld. Silver blev det till IFK Uddevalla.

Säsongen 2021/2022 i Svenska Futsalligan, SFL, är över. Det som inleddes under hösten i fjol avslutades lördagen 2 april. Om man tittade till oddsen inför säsongen var ÖSK Futsal utan tvekan en stark guldkandidat. Många har hittat till futsaloddsen för att hitta sina spel, och med en bonus hos campobet kan man också spana in sitt kommande.

Hur var egentligen säsongen, då? Vi kan väl ta en liten återblick.

Fredagen 17 september sparkades det hela igång med mötena Norrköping Futsal Klubb–Hammarby IF FF och Libertá Futsal Club–IFK Göteborg Futsal. Där blev det två stycken planenliga vinster för storklubbarna Hammarby IF FF och IFK Göteborg Futsal.

Sedan rullade det på. Det blev tydligt att Libertá Futsal Club och Torslanda IK Futsal skulle få det kämpigt den här säsongen, samtidigt som det allt mer mot slutet blev tydligt att Örebro SK Futsal och IFK Uddevalla Futsal skulle bli de två lagen som skulle tampas om grundseriesegern.

Det blev, efter hela 22 omgångar, Örebro SK Futsal som vann grundserien med 56 inspelade poäng. Tvåan IFK Uddevalla Futsal skrapade ihop 54 poäng. Hammarby slutade trea på 44 poäng, Stallarholmens SK fyra på 40 poäng, Norrköping Futsal Klubb överraskade och knep en femteplats på 35 poäng, Skoftebyns IF sexa på lika många, IFK Göteborg Futsal sjua på 31 och den sista slutspelsplatsen tog Borås AIK med 29 poäng. I ingemansland landade Örebro Futsal Club och AFC Eskilstuna. I division 1 nästa säsong spelar Torslanda IK Futsal och Libertá Futsal Club då de slutade näst sist respektive på sista plats i tabellen.

Kvartsfinalerna

I kvartsfinalerna besegrades Hammarby IF FF sin motståndare Norrköping FK via två raka segrar, samtidigt som IFK Uddevalla Futsal vann två tajta möten med Skoftebyns IF Futsal. På andra håll lyckades såväl ÖSK Futsal och IFK Göteborg Futsal vända sina underlägen från match 1 till segrar och avancemang i returmötena.

Semifinalerna

Där inledde Örebro SK med en säker 3–0-seger borta mot Blåvitt samtidigt som Hammarby och IFK Uddevalla delade lika. I returmötena drog ÖSK iväg ytterligare och IFK Uddevalla imponerade på hemmaplan och tog sig vidare.

Finalen

Även det här året blev det final i Gamla Idrottshuset, Örebro. Örebro SK Futsal mot IFK Uddevalla Futsal. Det blev en minst sagt rafflande tillställning inför storpublik. Den neutrale åskådaren skulle dessutom inte bli besviken då det hela var jämnt hela vägen till slutsignal. Efter 2–2 tog sig matchen till förlängning. Där lyckades hemmalaget dra det längsta strået och kunde säkra klubbens första SM-guld i futsal.

Stort grattis Örebro SK Futsal – svenska mästare 2021/2022.