KLART: Flera tränarförändringar i SFL

0
Foto: Krister Melin och David Gerd

Den 30 September drar den nya säsongen av Svenska Futsalligan igång där Norrköping FK tar emot mästarna Örebro SK Futsal, men redan nu är det klart att minst en tredjedel av ligaklubbarna kommer att ha en ny huvudtränare.

MISSA INTE: Så spelas SFL-premiären

Det är sedan tidigare klart att Borås AIK får klara sig utan Ismet Tursic som lämnar uppdraget som tränare. Samma sak gäller även Örebro FC som tappar dansken Nikolaj Saabye som kom till Örebro mitt under föregående säsong.

IFK Uddevalla som föll i SM-finalen mot Örebro SK tappar Angelo Vega och Mikael Vega Alfredsson som tränare. Dock så blir duon kvar i föreningen under andra roller.

Han tar över IFK Göteborg

IFK Göteborg kommer nästa säsong att tränas av landslagsspelaren Fehim Smajlovic som ersätter Petrit Zhubi som tidigare har tränat laget.

Den uppmärksamme kunde redan den 1 Maj läsa att Smajlovic skulle bli ny huvudtränare i IFK Göteborg, detta i samband med att klubben gjorde en nyhet om att de öppnade upp för provspelare. Den officiella presentationen av Smajlovic kom dock den 19 Juni.