Stjärnan klar för Hammarby – duon lägger av

0
Foto: Krister Melin

Det blev ingen tredje raka SM-guld för Hammarby IF föregående säsong.

Istället så skulle man se sig bli utslagna av IFK Uddevalla i semifinalrundan där det sistnämda laget stod för en stark spurt i returmötet vilket gav dem finalplatsen.

Sedan dess har de forna mästarna från Stockholm fått ladda om batterierna inför den kommande säsongen där ett antal förändringar i laget har presenterats sedan tidigare.

Det är bland annat klart att Fredrik Arvidsson och landslagsmeriterade Sebastian Holmqvist lägger ner sina futsalkarriärer. Även hjälptränaren samt förre spelaren Josef Rakez väljer att lämna. Ersättare till Rakez blir Micke Hedlund som återvänder till Hammarby och deras ledarstab.

Skyttekungen klar

På pluskontot kan Hammarby presentera en av ligans största namn i Adnan Cirak som kommer närmast från Stallarholmens SK. Förutom landslagsspel och ett SM-silver med ÖSK Futsal, så har Cirak även vunnit SFL:s skytteliga tre gånger.

Föregående säsong fick den profilstarke pivoten dock nöja sig med en tolfteplats i skytteligan med 15 gjorda mål. Det ska dock tilläggas att han endast gjorde 14 ligamatcher och stördes av skadebekymmer vilket kan ha bidragit till den mindre lyckade säsongen.