IFK Uddevalla byter namn: ”Vi behövde byta”

Föregående säsong vann IFK Uddevalla SM-silver i SFL efter att ha förlorat mot Örebro SK Futsal i finalen, men till hösten är namnet IFK Uddevalla Futsal ett minne blott i SFL.

Det är tidningen Bohuslänningen som i början av av Juni månad rapporterade att de trefaldiga SM-vinnarna IFK Uddevalla Futsal kommer gå in i en ny SFL-säsong under ett nytt namn. Det nya namnet är Uddevalla Futsal Club efter ett beslut på föreningens årsmöte som skedde tidigare under året.

Patrik Dahlin som är ordförande i Uddevalla FC säger bland annat till tidningen att en orsak till namnbytet är att människor har haft svårigheter med att förstå att IFK Uddevalla Futsal var en egen förening.

Vi har varit en egen förening ett tag men det har varit svårt för folk att förstå. Vi behövde byta så att det blir tydligt att vi är en ren futsalförening, sade Dahlin till Bohuslänningen angående namnbytet.

Tidningen skriver också att namnbytet är genomfört hos Skatteverket, Svenska Fotbollsförbundet och Riksidrottsförbundet.

LÄS ÄVEN: Hittarp samarbetar med SFL-klubb

LÄS ÄVEN: ÖSK Futsal möter division 1-lag inför Champions League

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img