Division 1 Östra Götaland: Så spelas premiären

Nu till helgen drar division 1: s tre serier igång och nu börjar jakten mot SFL.

I årets upplaga av division Östra Götaland finns hela tre lag från Östergötland. En av dessa tre lag kickar igång serien redan på fredagskvällen. Det är Ektorp FK som det handlar om, laget som föregående säsongen kvalade till SFL men fick se SFL-drömmen gå i kras när Västerås FC avancerade till högstaligan.

Kommer revanschen denna säsong? Meriterade Ignatius Malki som återvände till Ektorp efter en vända i FC Kalmar är en stark indikator på att det finns en målmedvetenhet i Ektorp. Första testet kommer mot nykomlingen Katrineholm City FC som fick en friplats i serien.

En annan het förhandskandidat till seriesegern är FC Kalmar som har två andraplaceringar i division 1 bakom sig. SFL-rutin i form av Joshuel Mendives, Esat Jashari, Sanel Hamzic och Gentrit Citaku har säkrats upp och förre tränaren Sasa Sjanic är tillbaka efter en vända i Kalmar FF. Denna gång kommer han att ha det sportsliga ansvaret.

FC Kalmar inleder division 1 borta mot Spårvägens FF som i sin tur gör comeback i ligan efter några år i lägre divisioner.

I huvudstaden tar Rågsveds IF emot Linköping Futsal SK. Rågsved hade en mindre rolig fjolårssäsong där dem säkrade nytt kontrakt med nöd och näppe så räkna med att revansch finns att utkräva hos dem. Deras premiärmotståndare Linköping är nykomlingar med meriterade duon Blend Ali Osman och Asmir Spahic som tillsammans gjorde 39 mål under säsongen 2018/19. Detta var deras senaste säsong i SFL, en säsong där KFUM Linköping åkte ur serien.

Ett nykomlingsmöte utlovas också när Kalmar United FK tar emot Motala FK. Största profilen är Karwan Delashob som säsongen 2019/20 mäktade med 30 mål i division 1 för FC Kalmar. Förra säsongen representerade han United i division 2 men det blev också några matcher i Ektorp FK.

Deras motståndare Motala FK är också nykomlingar. I det lilafärgade laget finns det en del SFL-rutin i Kristian Issa, Charbel Hanna och Oliver Blomdahl som förr förra säsongen representerade Norrköping FK. Deras rutin var viktig för att Motala skulle ta steget från division 2 till division 1. Hur mycket deras erfarenhet kommer att betyda i detta sammanhang återstår att se.

Premiäromgången

Fredag

20.00: Ektorp FK – Katrineholm City FC

Söndag

14.30: Spårvägens FF – FC Kalmar

16.45: Rågsveds IF – Linköping Futsal SK

17.00: Kalmar United FK – Motala FK

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img