Division 1 Västra Götaland: Så spelas premiären

Nu till helgen drar division 1: s tre serier igång och nu börjar jakten mot SFL.

Division 1 Västra Götaland smygstartar redan på fredagskvällen med två matcher där SFL-degraderade Torslanda IK ska börja om i ´ettan´. Förbundskaptenen och förre världsspelaren Gabriel Dias är ny sportchef och Andreas Haglund är kvar som huvudtränare och av allt att döma utifrån träningsmatcherna som för övrigt resulterade i två förluster, så fanns det en stomme med spelare från föregående säsong och en del nya namn.

Första testet för Torslanda blir mot Färgelanda IF och att åka till Färgelanda Sporthall är självklart mindre glamouröst än att besöka Hammarby IF i Eriksdalshallen.

Dagen efter bjuds serien på omgångens hetaste match när Dribbla United FK som slutade trea i division 1 Östra Götaland förra säsongen, tar emot FC Lidköping United hemma i Motala Sporthall.

Dribbla-supportrarna blev garanterat besvikna när deras favoritlag blev flyttad från division 1 Östra Götaland till Västra Götaland som en konsekvens av att Libertá FC hoppade av sitt deltagande i serien. Bland annat så blev Dribbla ´rånade´ på två derbymatcher mot Motala FK som är nykomling i Östra Götaland. Den Motalabaserade klubben får anses vara ett lag för den övre halvan på grund av sin tredjeplats från föregående säsong, men också för sina rekryteringar av meriterade Slaven och Drazen Novoselac där Slaven kommer att vara huvudtränare.

Deras motståndare FC Lidköping United har höga ambitioner och har skäl till det. Skaraborgsklubben har kvalat till SFL vid två tillfällen men alltid snubblat på mållinjen men de senaste åren har dem haft otur med tränare i både Andres Moncada och Tekle Gebrhelul som av olika orsaker inte blev långvariga, och förra säsong blev därmed ett sportsligt fiasko.

Till denna säsong har man börjat om med flera intressanta värvningar eller ´bomber´ som man säger i Lidköping. Även en tränare är löst vilket bådar gott inför premiären.

På söndagen avslutas premiäromgången där ett annat intressant lag gör entré i serien, nämligen Borås City FC som är nykomlingar, och dem har skäl till att ha ögonen på sig.

Kvartetten Joakim Raisi, Sujad Najafi, Wahid Jawid, Jahid Jawid som förra säsongen lirade i olika SFL-klubbar är välkända namn som imponerar i detta sammanhang och man har också avverkat två träningsmatcher mot Landvetter IS och Torslanda IK som slutade med segrar. Vad detta betyder för serien och placering återstår att se.

Premiäromgången

Fredag

19.15: Nol IK – Landvetter IS

20.00: Färgelanda IF – Torslanda IK

Lördag

14.00: Dribbla United FK – FC Lidköping United

Söndag

13.00: Borås City FC – FC Real Internacional

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img