Division 1: Dribbla United segrade inför storpublik

Det rådde feststämning i Motala Sporthall när Dribbla United FK tog emot FC Lidköping United i premiäromgången av Division 1 Västra Götaland.

Matchen bjöd på division 1-premiärens tredje bästa publiksiffra där Elastico FC stod för omgångens bästa notering på 462. 395 åskådare bevittnade premiären i Motala Sporthall och Drazen Novoselac som vikarierade som huvudtränare i brodern Slavens frånvaro fick en skön start på den säsongen, men segern satt långt inne för fjolårstrean som till denna säsong bytte serie från Östra Götaland till Västra Götaland.

Åskådarna som sjöng och hejade på hemmalaget fick se dem styra spelet mot ett tunt Lidköping som mestadels fick inta försvarsställning vilket de var framgångsrika med. Dribbla saknade inte chanser att ta ledningen men hade inte marginalerna på sin sida.

Istället skulle gästerna ta ledningen i den andra halvan av första halvlek där en inspark resulterar i en bollretur som Qeraj förvaltade väl. Några minuter senare ökar gästerna på till 0-2 efter en vacker kombination på inspark som frigjorde en omarkerad Husseini. Precis innan paus lyckades en reducering komma.

I andra halvlek fortsatte Dribbla att ha mest boll även om Lidköping lyckades flytta fram sina positioner lite mer än i den första halvlek. Tidigt i den andra halvleken kommer reduceringen genom en frispark som via muren gick in i mål, men den glädjen varade inte länge.

Abassi i Lidköping gav sitt lag en ny ledning men Dribbla ville inte ge sig. Tålmodigt fortsatte man att nöta på och till slut kommer belöningen i form av en kvittering signerad Ahmed som gjorde sitt andra mål. När det är ett fåtal minuter kvar lyfter taket i Motala Sporthall i samband med att Zeka gör målet som sedan gav Dribbla tre poäng.

För Lidköping så blev det noll poäng där man absolut inte ska skämmas över den hedersamma förlusten. Nästa match för Lidköping är den 29 Oktober hemma mot Färgelanda IF. Dagen efter spelar Dribbla borta mot Landvetters IS.

Missa inte: Intervju och matchsekvenser↓