RFL Götaland: Så spelas premiären

Nu till helgen drar damernas högstaliga i futsal igång, nämligen RFL som till denna säsong kommer att bestå av två serier.

I och med att Orust FC lämnade RFL Götaland så kommer serien att bestå av sju lag och tre matcher kommer att avverka premiären. Nykomlingen FC Kalmar som fick en friplats till RFL öppnar serien genom att ta emot IFK Göteborg som hade en mindre lyckad fjolårssäsong. Kommer revanschen? Det återstår att se och ett flertal spelare har lämnar laget för spel i Torslanda IK som huserar i division 1.

Under lördagen bjuds RFL på ett Östgötaderby mellan Svärtinge SK som tar emot Ektorp FK. Svärtinge kom sjua och sist i RFL Svealand föregående säsong. För Ektorp blev det en femteplats i en jämn RFL Götaland där det endast var två poäng upp till tredjeplatsen, men i slutändan så blev nästjumbon för Ektorp. I den serien hade två lag utgått.

Den hetaste matchen spelas på måndagskvällen mellan Borås AIK och mästarinnorna GAIS Futsal, dvs två slutspelslag. GAIS har gjort lite ändringar i sin sportsliga ledning där Lalos Roja tar över rollen som ny huvudtränare. Rojas kom till GAIS föregående säsong där han assisterade Åsa Hansson.

Hittarps IK som till denna säsong spelas under namnet FC Rosengård står över premiäromgången, och gör därmed sin första match den 5 November borta mot IFK Göteborg.

Premiäromgången

Lördag

17.30: FC Kalmar – IFK Göteborg

Söndag

16.00: Svärtinge SK – Ektorp FK

Måndag

19.15: Borås AIK – GAIS Futsal

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img