Två nya lag utgår från RFL

RFL är igång sedan igår där helgen är full av premiärmatcher men trots detta så har ligan drabbats av nya avhopp i respektive RFL-serie.

För inte så länge sedan så stod det klart att Orust FC utgick från RFL efter flera säsonger i ligan. Nu får dem sällskap av ytterlige två klubbar som har utgått.

Klubbarna det handlar om är Stockholm United FF från RFL Svealand och Ektorp FK från RFL Götaland.

Stockholm United FF har spelat i RFL sedan säsongen 2018/19. Då spelade dem i RFL Södra Svealand vars säsong slutade med en jumboplats. Säsongen efter blev det en tredjeplats i RFL Norra Svealand men den fina säsongen följdes upp en svagare sådan. Säsongen 2020/21 blev det noll poäng i RFL Svealand och föregående säsong slutade med en sjätteplats.

Ektorp FK har en betydligt roligare RFL-sejour än sina kollegor från huvudstaden. Säsongen 2019/20 debuterade dem i RFL Östra Götaland genom att vinna den serien och de nådde kvartsfinal i SM-slutspelet. Säsongen efter blev det en fjärdeplacering i serien och en ny kvartsfinal i SM-slutspelet.

Föregående säsong slutade Ektorp på en femteplats i en serie bestående av sex lag. Endast två poäng upp till tredjeplatsen hade Ektorp vilket vittnade om att det var en jämn serie som de spelade i.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img