Eriksson slutar som sportchef i Hammarby

Han kom, han såg och han segrade. Joakim Eriksson fick avsluta sin sejour som sportchef för Hammarby IF med armarna i luften.

Triumfen kom under söndagen mot AFC Eskilstuna där Hammarby IF tog en viktig 2-1-seger på bortaplan. För Joakim Eriksson blev detta en skön avslutning som sportchef, en roll som han har haft sedan säsongen 2018/19.

Trots att Joakim Eriksson är starkt förknippad med Hammarby så är han även känd som en eldsjäl i Söder Futsal som han tillhörde under många år, och som han tränade under deras enda säsong i SFL som var 2016/17. Dock så trillade Söder ur ligan efter att ha förlorat kvalet mot Hammarby IF som sin tur avancerade till SFL.

Två säsonger senare skulle Eriksson sedan byta den ena Södermalmsklubben mot den andre när han tillträdde som sportchef för Hammarby inför säsongen 2018/19. Då hade Hammarby året innan genomfört sin debutsäsong i SFL som resulterade i säkrat kontrakt efter spel i SFL-kvalet mot Märsta IK.

För Eriksson skulle det bli en minst sagt lyckosam tid i Hammarby där han lyckades bygga ett lag för toppen med ett SM-silver och två SM-guld som facit. Föregående säsong blev det dock utträde ur SM-semifinalen.

– Jag kom till en förening som var ny inom futsal. Det gjorde utmaningen större men också väldigt mycket roligare, då jag hade stora möjligheter att påverka det mesta av verksamheten. För mig har det varit fyra fantastiska år! Vi jobbade med en ambitiös treårsplan som innefattade både SM-guld, Europaspel och en rad organisatoriska förbättringar – och vi lyckades faktiskt uppnå alla mål, säger Eriksson till Hammarby hemsida när han fick summera sin tid.

Trots att han tar ett steg tillbaka så kommer hans stämma att höras i samband med Hammarbys webb-sändningar hemma i Eriksdalshallen, då han även kommenterar deras hemmamatcher.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img