Viktig seger för Norrköping i bottenmötet

Johan Roxström hade inte gjort en enda futsalmatch sedan SM-kvartsfinalen mot Hammarby IF föregående säsong. I fredags var han tillbaka på planen och detta med besked.

Den landslagsmeriterade spelaren var med när Norrköping FK besegrade AFC Eskilstuna med 5-3 vilket gav östgötarna sin andra seger för säsongen samt välbehövliga poäng i tabellen.

MISSA INTE: Han är tillbaka i AFC Eskilstuna

Den ringrostige Roxström visade att målsinnet fortfarande fanns kvar i kroppen när han gjorde två mål i inledningen av matchen. Amiri skulle sedan öka på hemmaledningen till 3-0 vilket man gick till paus med, men det som skulle överskugga första halvlek var ett avbrott där ett entourage av åskådare tvingades lämna Mässhallen, efter att ha haft ett mindre trevligt ordförråd mot det domarteam som dömde matchen. Efter ett tag kunde matchen återupptas.

I andra halvlek satsade gästerna mycket på spel med flygande målvakt vilket krympte uppförsbacken men i slutändan så drog Norrköping det längsta strået.

Nästa match för Norrköping är på fredag och då väntar Hammarby IF i Mässhallen. För Eskilstuna så tar man emot Stallarholmens SK på torsdag hemma i Stiga Sports Arena.

Svenska Futsalligan

Norrköping FK – AFC Eskilstuna 5-3 (3-0)

Målen, Norrköping: Johan Roxström 2, Kasper Ringqvist, Mohammad Amiri, Daniel Matkovic

Målen, AFC: Rami Ohara 3