Uddevalla körde över Borås i Agnebergshallen

18 gjorda mål i Agnebergshallen. Publiken fick verkligen valuta för entrépengarna när Uddevalla FC fullständigt körde över Borås AIK i Svenska Futsalligan.

Borås AIK med fem spelare i den senaste VM-kvaltruppen hade en tuff söndag när de ställdes mot SM-tvåan Uddevalla FC. Uddevalla har även dem ett antal landslagsspelare, men det var gästerna från den klassiska textilstaden som inledde bäst med ett öppningsmål i den inledande minuten.

Därefter var det hemmalaget som stod för en ren uppvisning där de snabbt kvitterade samt gick upp i en flermålsledning. De kunde sedan gå till paus med 10-2 men det mest dramatiska i första halvlek var en situation mellan målvakten Marcelo Favretto och Yanks Boyang som resulterade i att den förstnämnde åkte på en utvisning för hemmalaget. Även Craig Stephenson samt Uddevallatränaren Rodrigo Saldahna fick syna det röda kortet i samma veva.

Andra halvlek skulle visa sig bli en målsnålare där Uddevalla bekvämt kunde ta matchen i mål samt inkassera nya sköna poäng. Nästa match för Uddevalla är på lördag borta mot Västerås FC. Dagen efter tar Borås emot Örebro FC hemma i Boråshallen.

Matchfakta

Svenska Futsalligan

Uddevalla FC – Borås AIK 14-4 (10-2)

Målen, Uddevalla: Noraldin Azizi 5, William Dresch 4, Donat Gashi 3, Fredrik Söderqvist 2

Målen, Borås: Hassan Najafi 2, Alexander Elmström, Mehmed Dresevic

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img