Han blir ny förbundskapten för damlandslaget

I November föregående år så stod det klart att Gabriel Dias lämnar uppdraget som förbundskapten för damlandslaget, detta efter att brassens kontrakt med förbundet löpt ut. Nu är hans ersättare klar och presenterad.

Det var under måndagen som Fotbollsförbundet presenterade damernas nya förbundskapten och man hittade en ersättare från det egna ledet när Nicklas Asp presenterades. Asp är även assisterande förbundskapten för herrlandslaget där han har kontrakt med herrarna under 2023.

Som spelare vann Asp tre SM-guld samt representerade landslaget vid 52 tillfällen. Som klubbtränare lotsade han IFK Göteborg till ett SM-silver.

I början av Februari debuterar Nicklas Asp som förbundskapten när Sverige möter Gibraltar i ett dubbelmöte.

LÄS ÄVEN: Här är truppen mot Gibraltar

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img