Så slutade förra omgången i SFL

Nu under helgen spelas den sextonde omgången i Svenska Futsalligan men hur gick det i de föregående omgången?

Den första matchen i omgången bjöd också på den största knallen när tabelltvåan Borås AIK föll mot Norrköping FK. Borås som inför matchen hade två starka segrar över Uddevalla och Göteborg hade en ledning på 2-0 men föll sedan med 7-4. Extra tungt blev det för Hassan Najafi som fick kliva av efter att ha skadat sig i första halvleken.

I den klassiska Gurkstaden Västerås utspelades det ett nykomligsmöte mellan Västerås FC och FC Rosengård. Hemmalaget tog en skön uddamålsseger över skåningarna.

Ett annat lag som vann med uddamålet var Hammarby IF som besegrade Uddevalla FC hemma i Eriksdalshallen. För Hammarby innebar segern att en förlustsvit på två matcher nu är bruten.

Nästjumbon AFC Eskilstuna har vaknat nu när serien drar ihop sig. Nu senast tog dem en viktig derbyseger över Stallarholmens SK. Segern var Eskilstunas tredje raka och nu har dem en poäng upp till säker mark och detta med sju omgångar kvar av serien.

Skoftebyns IF spelade oavgjort för andra matchen i rad. Denna gång stod IFK Göteborg för motståndet och Skoftebyn inledde piggt och ledde med 3-0. Göteborg stod sedan för en stark upphämtning där de vände underläget till en 4-3-ledning, men med ett fåtal sekunder kvar så kvitterade Flamur Tahiri för sitt Skoftebyn.

Omgången avlutades med ett klassiskt Örebryderby där mästarna och tillika serieledarna ÖSK Futsal skulle visa sig vara det starkare laget där man vann med 7-3. Derbyt bjöd inte bara på många mål utan också på två utvisningar där Martin Herlin och Aleksandar Skovin fick syna ett varsitt rött kort för ÖSK Futsal

Resultat

Norrköping FK -Borås AIK 7-4

Västerås FC – FC Rosengård 4-3

Hammarby IF – Uddevalla FC 2-1

Stallarholmens SK – AFC Eskilstuna 2-4

Skoftebyns IF – IFK Göteborg 4-4

Örebro SK Futsal – Örebro FC 7-3

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img