Kalmar säkrade seriesegern – efter derbysegern

FC kalmar hade chansen och tog den – smålänningarna är seriesegrare i Division 1 Östra Götaland för första gången någonsin.

Förutsättningarna som rådde inför seriefinalen och Kalmarderbyt var att FC Kalmar vid seger är seriesegrare. Vid förlust så hade Kalmar United FK tagit över serieledningen inför den avslutande omgången, men den dramatiken försvann i och med att FC kalmar säkrade seriesegrn.

Över tusen åskådare hade tagit sig tillkallar Sportcenter och dem fick se hemmalaget vinna över sina lokalrivaler med tennissiffrorna 6-4 efter att ha haft en 5-1-ledning. Kalmar United skulle dock få in tre reduceringar under matchens nio sista minuter.

Matchfakta

Division 1 Östra Götaland

FC Kalmar – Kalmar United FK 6-4 (2-0)

Målen, FC Kalmar: Gentrit Citaku 2, Joshuel Mendives, Wilmer Samuelsson, Mossadiq Zekria, Sanel Hamzic

Målen, Kalmar United: Lukas Quist 2, Azad Eliassi, Karvan Delashob

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img