Dags för SFL-kval – förre SFL-klubben inleder

En SFL-comeback eller kanske två historiska nykomlingar. På Söndag drar kvalet till Svenska Futsalligan igång.

Det är sedan tidigare klart att Småland kommer att ha minst ett lag i högstaligan kommande säsong. Frågan är om det blir FC Kalmar eller FC Real Internacional från Jönköping som får skriva småländsk historia, eller om dem två kollegorna får göra detta tillsammans.

Det tredje laget som gör upp om en av dessa två kvalplatser är Djurgårdens IF som har rutin från SFL-kval. Säsongen 2016/17 avancerade dem till SFL efter att ha besegrat Jokkmokk SK i ett dubbelmöte. Väl i SFL lyckades Djurgården nå semifinal under sin debutsäsong men säsongen 2019/20 åkte de ur SFL efter att ha slutat jumbo.

Djurgårdens IF som gör comeback i kvalsammanhang blir också det laget som inleder kvalet där de tar emot FC Kalmar hemma i Hjorthagshallen. En spännande inledning med andra ord. Fullständigt spelschema, se nedan.

Så spelas SFL-kvalet

Kvalet till Svenska Futsalligan spelas som en kvalserie med enkelmöten där de två bästa lagen får spela i SFL kommande säsong. Skulle en match från kvalet sluta oavgjort så blir det straffsparksläggning för att kåra en vinnare från matchen.

Skulle två lag hamna på samma poäng efter kvalet så är det målskillnaden som avgör. Skulle målskillnaden vara lika mellan två lag, då är det inbördes ordning som gäller.

Spelschema

19 februari

14.00: Djurgårdens IF – FC Kalmar

26 februari

18.45: FC Real Internacional – Djurgårdens IF

5 mars

13.00: FC Kalmar – FC Real Internacional

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img