Tre lag debuterar i damernas SM-slutspel

RFL är färdigspelad och nu är det klart vilka åtta lag som får göra upp om SM-guldet som GAIS Futsal försvarar.

I RFL Götaland handlade det om två placeringar som skulle fastställas i den avslutande omgången där Borås AIK knep andraplatsen efter att ha besegrat FC Kalmar med 13-2, vilket gjorde att man gick om GAIS Futsal på målskillnad. Den fjärde och sista platsen togs av Svärtinge SK som är klara för sitt första slutspel någonsin. I den avslutande omgången besegrade dem de forna mästarinnorna IFK Göteborg.

Nykomlingen klar för slutspel

Svärtinge är dock inte det enda laget som får delta i ett slutspel för första gången. I RFL Svealand säkrade nykomlingen Hammarby IF sin slutspelsplats efter att ha besegrat jumbon Ankaret FK, och därmed petade man Rågsveds IF från topp fyra. Rågsved förlorade som sagt mot Örebro FC som tog andraplatsen bakom Djurgårdens IF.

Södertälje FC som besegrade Mälarhöjdens IK och därmed knep tredjeplatsen, går nu in i sitt första slutspel någonsin. Dem har dock deltagit i ett slutspel tidigare fast under Järla IF:s namn.

Så spelas slutspelet i RFL

Slutspelet i RFL består av kvartsfinal, semifinal och final. Kvartsfinal och semifinal spelas som ett dubbelmöte. Skulle det stå lika i antal mål efter bägge matcherna så blir det förlängning på 2×5 minuter.

Skulle det stå lika efter förlängningen så blir det straffavgörande. Finalen spelas som ett enkelmöte där det högst rankade laget får arrangera finalen.

Lottningen till kvartsfinalen är fördelad att tabellettan från respektive serie möter tabellfyran. Därefter är det tvåan mot trean.

Kvartsfinal 1

Lördag

14.00: Hammarby IF – FC Rosengård

14.00: Södertälje FC – Borås AIK

18.00: GAIS Futsal – Örebro FC

Söndag

13.00: Svärtinge SK – Djurgårdens IF

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img