Eliassy om årets SFL-säsong: ”De har imponerat på mig”

Tre matcher återstår av årets grundserie i SFL. Vilka lag kniper dem två sista slutspelsplatserna? Vilket lag gör FC Rosengård sällskap till division 1? Vilka lag har imponerat eller till och med varit en besvikelse? Futsalmagasinet tar pulsen inför slutspurten och detta med hjälp av Azad Eliassy.

För den gemene läsaren så kan Azad Eliassy tyckas vara en doldis inom Svensk futsal och trots avsaknaden på stjärnglans så kompenseras den biten med över 100 SFL-matcher fördelat i Norrköping FK och KFUM Linköping. Eliassy har mött dem bästa spelarna i Sverige och har en god kännedom om hur lagen och spelarna i SFL fungerar, rutin som kompletteras av en bestämd uppfattning om hur saker och ting ska vara.

Tre matcher återstår av grundserien. Hur skulle du summera säsongen ?

Årets säsong av Svenska Futsalligan har varit lite av en berg och dalbana där dom flesta av lagen har haft sina toppar och dalar, med undantag för Örebro SK och IFK Göteborg som har legat på en jämnare nivå. Det laget som har imponerat om man tittar till tabellen är Borås AIK och det är inget lag som jag räknade med på förhand. När det kommer till lag som i mina ögon har underpresterat hittills så är det Uddevalla FC och Hammarby IF. Där finns det mer att hämta i respektive lag” säger Eliassy som i förbifarten nämner Stallarholmens SK som inför säsongen satsade hårt men som just nu ligger åtta i tabellen.

Vissa kanske tänker Stallarholmen bland dem lagen som har underpresterat men för min del är jag inte förvånad över lagets tabellposition. Jag har alltid ansett att dem har för många starka karaktärer och då brukar det oftast resultera i friktioner och för många olika viljor. Nu pratar jag inte om den individuella kvalitén som Stallarholmen har, för den är hög utan jag är mer inne på att helheten inte riktigt fungerar.

FC Rosengård får spela i division 1 nästa säsong. Vad är dina tankar om detta?

Tråkigt nog för FC Rosengård så höll dom inte riktigt SFL-klass och därav åker dom redan ut under debutsäsong. Allmänt känns det som att nykomlingarna dem senaste två säsonger har varit dåligt utrustade för SFL. Jag vet inte om lagen underskattar nivån på förhand eller om dom helt enkelt inte får ihop ett tillräckligt starkt lag. Som jag nämnde tidigare så har nykomlingarna haft svårt att växa in i SFL-kostymen.

I skrivande stund så toppas grundserien av Örebro SK följt av IFK Göteborg, Borås AIK och Uddevalla FC där han tror att topp 4 kommer att vara oförändrad efter seriens slut. När kommer till fördelningen av dem sista slutspelsplatserna så säger an följande.

Mitt hjärta hoppas självklart på att Norrköping når slutspel och där står dyrbara poäng på spel i nästkommande match borta mot Västerås FC. I slutändan tror jag att dom två sista slutspelsplatserna står mellan Norrköping FK, Stallarholmens SK och Västerås FC.

Vilka spelare har imponerat mest på dig?

När det gäller dem bästa spelaren i SFL så vill jag gärna lyfta fram några istället för att nämna en och en utan att rangordna dom. Jag vill på förhand poängtera att jag slussar bort ÖSK-trion Pirata, Bebe och Tauan från denna lista. Dom spelar i en egen liga jämfört med resterande spelare i SFL, säger Eliassy och fortsätter. 

Det är fem spelare som jag vill lyfta fram som dom främsta i årets upplaga av SFL och dessa är Fehim Smajlovic (IFK Göteborg), Younes Raisi (IFK Göteborg), Donat Gashi (Uddevalla FC), Fredrik Söderqvist (Uddevalla FC) och slutligen Ilhan Pepeljak (Norrköping FK). 

Eliassy gör även ett omnämnande till Nadim Raisi (IFK Göteborg), Christopher Moen (Hammarby IF) och Abozar Shirzai (Västerås FC) som han tycker förtjänar uppmärksamhet.

Om vi blickar framåt. Vilket lag tar SM-guld om du måste välja just nu?

Om jag får välja vart SM guldet hamnar så är det inte otippat att Örebro SK försvarar sitt SM-guld efter en final mot IFK Göteborg. Utöver brasse-trion som jag nämnde tidigare så har ÖSK fått in viktig rutin i bröderna Slaven och Drazen Novoselac och sist men inte minst så har dom Sveriges i särklass bästa målvakt i Martin Herlin.

Håller du med Azad Eliassy eller har du till egna synpunkter när det kommer till årets säsong? Kommentera gärna i kommentatorsfältet här eller på någon av våra sociala medier.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img