FC Kalmar klar för Svenska Futsalligan

Nu är det klart. FC Kalmar blir det första laget som kvalificerar sig för Svenska Futsalligan nästa säsong, efter att ha fått hjälp av smålandskollegan FC Real Internacional.

FC Kalmar som vann sin inledande match i SFL-kvalet mot Djurgårdens IF med 4-3 hade matchfri helg när nästa kvalmatch spelades. Denna gång var det FC Real Internacional som gjorde entré i kvalet mot Djurgården som i sin tur spelade sin sista match, och det var Stockholmarna som inledde bäst.

Djurgården gick upp i ledning på 5-1 vilket de gick till paus med, men under den andra halvleken gör hemmalaget en stark uppryckning där man vänder underläget för att i slutminuten ta ledningen med 6-5. Dock så skulle Djurgården lyckas kvittera med ett fåtal sekunder kvar av matchen vilket måste gräma Internacional, då de hade varit SFL-klara om de hade lyckats hålla undan den tid som återstod av matchen.

I och med det oavgjorda resultatet så är FC Kalmar klara för spel i SFL nästa säsong. Dem blir också det första småländska laget som når högstaligan. Kommande helg avslutas kvalet där FC Kalmar tar emot FC Real Internacional och då avgörs det om Internacional eller Djurgården tar den sista SFL-platsen.