KLART: FC Real Internacional gör FC Kalmar sällskap till SFL

Nu är det klart! FC Real Internacional från Jönköping gör FC Kalmar sällskap till Svenska Futsalligan efter att ha knipit andraplatsen i SFL-kvalet.

FC Kalmar var sedan tidigare klara för SFL och hade därmed inget att spela för när de tog emot FC Real Internacional hemma i Kalmar Sportcenter i den avslutande kvalmatchen. Internacional hade dock en del att spela för där den sista SFL-platsen stod mellan dem och Djurgården där bägge lagen hade 1 poäng i kvalet.

De 359 åskådarna bjöds på en jämn match målmässigt där gästerna ledde med 3-1 men till paus så hade Kalmar hämtat upp det underläget. I den andra halvleken var det Kalmars tur att gå upp i en tvåmålsledning men Internacional skulle även dem hämta upp sitt underläge.

Med ett fåtal minuter kvar av matchen tilldömdes Kalmar en straff som förvaltades av Citaku vilket gav Kalmar segern. I och med segern så tog Kalmar ful pott i SFL-kvalet.

Internacional tog dock andraplatsen efter att ha en bättre målskillnad än Djurgården. Bägge lagen har 1 minusmål i skillnaden men Internacional har fler gjorda mål än Djurgården.