Sverige föll mot Nordmakedonien i VM-kvalet

Det råder landslagsuppehåll i Svenska Futsalligan där landslaget just nu är inne i slutskedet av Main Round i VM-kvalet där man i sin tredje match föll mot Nordmakedonien.

Under söndagen vände kvalet för Sveriges del där man gästade Nordmakedonien på bortaplan. Sverige inledde som sagt kvalet i höstas där dem besegrade Nordmakedonien med 5-2 hemma i Alingsås vilket också är Sveriges enda seger i kvalet. I matchen efter föll man mot Italien med 6-1.

I kvalmatch nummer 3 som utspelade sig under söndagen så tog Nordmakedonien revansch på Sverige. Efter en mållös första halvlek så tog dem ledningen tidigt i den andra halvleken genom Rangotov, som senare ökade på ledningen till 2-0.

Med knappt elva minuter kvar av matchen reducerade Diaz för Sverige men i slutskedet av matchen kunde Leovski punktera matchen till Nordmakedoniens favör.

På onsdag avslutas kvalet dör Sverige tar emot Italien hemma i Gävle.

VM-Kval: Main Round

Nordmakedonien – Sverige 3-1 (0-0)

Målen, Sverige: Gabriel Diaz

Målen, Nordmakedonien: Darko Rangotov 2, Igor Leovski