Mästarna körde över Norrköping i första kvartsfinalen

Det var ingen snack om saken. De regerande svenska mästarna Örebro SK Futsal vann det första kvartsfinalmötet mot Norrköping FK hemma i Gamla Idrottshuset.

Förhandsfavoriten till SM-guldet valde som sagt Norrköping som motståndare och det skulle visa sig att det var ett utmärkt val som Närkingarna gjorde. Hemmalaget tog en solklar seger i det första mötet där de styrde och stod för det kreativa mot ett tunt Norrköping som inte hade mycket att säga till om.

Gästerna försökte och försökte men hade svårt att sätta detaljerna som krävdes för att störa förhandsfavoriterna som gick till paus med 3-0 i ledning. Norrköping gjorde ett tappert försök att komma tillbaka i matchen med spel med flygande målvakt. Detta gav inte den effekt som man önskade och hemmalaget istället ökade på sin ledning.

ÖSK kände sig så pass trygga i sin ledning att dem kunde lufta sitt lag samt kosta på sig spel med flygande målvakt och segersiffrorna tillskrevs 7-1. Det stora utropstecknet var att unge Emil Björklund stod i ÖSK-målet i Martin Herlins frånvaro och gjorde det utmärkt.

Nästa match spelas i Mässhallen, Norrköping.


Matchfakta

SM-slutspel: Kvartsfinal 1

Örebro SK Futsal – Norrköping FK 7-1 (3-0)

Målen, ÖSK: Maicon Tauan 3, Drazen Novoselac, Pirata, Bebé, Dino Garaca

Målen, NFK: Ilhan Pepeljak

J


Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img