Dribbla United hoppar av division 1 – förre SFL-klubben ersätter

Dribbla United FK från Motala har dem två senaste säsongerna tillhört toppen i division 1, men till nästa säsong är det slut på detta för Dribbla som nu väljer att dra sig ur ligan.

Det var Motala-Vadstena Tidning som droppade nyheten och avhoppet gäller inte bara representationslaget i division 1 utan samtliga lag som föreningen har i seriespel.

Dribblas första avtryck i seriesystemet var säsongen 19/20 då dem gjorde intåg i division 2 i Östergötland. Den serien vann dem och fick därmed kvala till division 1 vilket de gjorde med framgång. Debutsäsongen i division 1 som var 20/21 varade i endast två matcher för att sedan ställas in på grund av pandemin. Dem två matcherna slutade med förlust. Sedan dess har Dribbla radat upp två raka tredjeplaceringar i division 1 Östra Götaland och division 1 Västra Götaland.

Förre SFL-klubben ersätter

Dribbla hoppar av division 1 men vilket lag tar deras plats? Det är klart att Dribblas ersättare heter GAIS Futsal. GAIS från Göteborg är ett välkänt namn inom futsal där damlaget tillhör toppen i RFL med SM-silver och guld dem senaste säsongerna. På herrsidan spelade dem som högst i SFL som de åkte ur säsongen 2017/18 efter att ha förlorat mot Hammarby IF i förkvalet till SFL-kvalet. Säsongen efter åkte dem ur division 1 och sedan dess har dem spelat i division 2.

Denna säsong slutade GAIS tvåa i division 2 och fick därmed kvala till division 1. Där slutade dem tvåa bakom Helsingborgslaget Listorps IF. I och med detta så tar tre före detta SFL-klubbar steget från division 2 till division 1 denna säsong. De övriga två klubbarna är Söder Futsal och Sickla IF.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img