Fördel för förra säsongens finallag i SM-semifinalen

SM-slutspelet är tillbaka efter landslagsuppehållet som nyligen har varit, och under söndagen drogs semifinalerna igång där det just nu ser ut att bli en repris på förra säsongens SM-final.

De regerande svenska mästarna Örebro SK Futsal tog en fin seger mot Hammarby IF hemma i Gamla Idrottshuset. Närkingarna vann med speedway-siffror där tre av lagets brassar stod för samtliga mål.

Hammarby får sikta in sig på revansch den 27 april då dem spelar hemma i Eriksdalshallen. Dem får dessvärre klara sig utan landslagsspelaren Peiman Pahlevan som blev utvisad.

I Göteborg visade SM-tvåan Uddevalla FC sin styrka där de besegrade serietvåan IFK Göteborg med 7-2. Det såg ut som att gästerna skulle gå till paus med 1-0 men med knappt en halv minut kvar så gick dem upp i en 3-0-ledning, en ledning som man inte tappar utan utökar flera gånger.

Den 29 april spelas nästa match i Agnebergshallen.

SM-slutspel: Semifinal 1

Örebro SK Futsal – Hammarby IF 5-1 (1-0)

Målen, ÖSK: Maicon Tauan 2, Bebé 2, Pirata

Målen, Hammarby: Christopher Moen

Utvisning, Hammarby: Peiman Pahlevan

IFK Göteborg – Uddevalla FC 2-7 (0-3)

Målen, Göteborg: Arin Tawfik, Franniel Pilier

Målen, Uddevalla: Noraldin Azizi 3, Donat Gashi, Fredrik Söderqvist, Andy Montoya, självmål

Utvisning, Göteborg: Jasin Hasani