Nytt SM-guld till ÖSK Futsal – efter straffdrama

Nu är det klart! Örebro SK Futsal är svenska mästare säsongen 2022/23, detta efter att ha besegrat IFK Göteborg med totalt 7-6, efter förlängning och straffavgörande. Guldet är ÖSK:s andra på lika många säsonger.

1187 åskådare hade vallfärdat till Gamla Idrottshuset för att bevittna SM-finalen som spelade på lördagskvällen. Trots att hallen dominerades av ÖSK-sympatisörer som stod för en härlig ljudkullis, så hade även IFK Göteborg ett troget följe som stöttade dem under matchens gång.

Det favorittippade hemmalaget inledde bäst och som stod för det mesta mot ett Göteborg som inledningsvis hade svårt att bryta mönster och som fick satsa på långa uppspel som lästes av det förstnämnda laget.

Med 3 minuter kvar till paus lyfte taket i Gamla Idrottshuset när ÖSK:s Bebé öppnade målskyttet i finalen. Denna ledning stod sig halvleken ut men i andra halvlek utökades ledningen till 2-0 genom Pirata.

Gästerna från västkusten jobbade sig in i matchen och skulle sedan få in en reducering där ÖSK genom misskommunikation bjuder Göteborg på öppet mål vilket de inte är sena att utnyttja och kort därefter kvitterar Nadim Raisi till 2-2. Detta skulle också bli slutresultatet och finalen togs till förlängning som förblev mållös vilket innebar att nu blev det straffsparkstävling.

Straffavgörandet slutade 4-4 efter full omgång där det kritiska momentet var när Leonardo Mieli missade i omgång 3 och Roberto Dos Santos Goncalves gjorde samma sak i omgången efter. I Sudden-omgången så missade Jasin Hasini sin straff och därmed hade trotjänaren Hussein Fawas chansen att avgöra – vilket han också gjorde till publikens stora jubel.

Matchfakta

SM-slutspel: Final

Örebro SK Futsal – IFK Göteborg Futsal 2-2 (1-0)

Målen, ÖSK: Bebé, Pirata,

Målen, IFK: Nadim Raisi, Boris Sadiku

Varning, ÖSK: Maicon Tauan

Varning, IFK: Emilio Rossi, Younes Raisi, Franniel Pillier, Viktor Sääf

Straffsparkstävling

Mål: Emilio Rossi (IFK Göteborg)

Mål: Maicon Tauan (ÖSK Futsal)

Mål: Fehim Smajlovic (IFK Göteborg)

Mål: Bebé (ÖSK Futsal)

Mål: Nadim Raisi (IFK Göteborg)

Miss: Leonardo Mieli (ÖSK Futsal)

Miss: Roberto Dos Santos Goncalves (IFK Göteborg)

Mål: Pirata (ÖSK Futsal)

Mål: Boris Sadiku (IFK Göteborg)

Mål: Slaven Novoselac (ÖSK Futsal)

Miss: Jasin Hasani (IFK Göteborg)

Mål: Hussein Fawaz (ÖSK Futsal)

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img