Guldtränaren lämnar ÖSK Futsal: ”Nu blir det semester”

Tre säsonger, tre seriesegrar, tre finaler och två guld! Nu lämnar succétränaren Francis Maciel Da Costa Örebro SK Futsal som under lördagen säkrade sitt andra raka SM-guld.

Det har sedan tidigare varit klart att Francis Maciel Da Costa kommer att lämna ÖSK Futsal och vilket avslut han fick på sin sejour i Närke.

Det känns fantastiskt. Vi har jobbat hela säsongen för att komma hit och spela final och försvara vårt guld från förra säsongen. Det var inte enkelt men vi gjorde det. Vi har grabbar som gjorde det och dem förtjänar det. Det är bara att njuta och det blir en lång kväll, säger en glad Maciel Da Costa en stund efter prisutdelningen.

Guldtränaren fick under sin sista match med gänget uppleva en match där hans lag inledde piggt men som sedan tappade 2-0 till 2-2 där matchen togs till både förlängning och straffavgörande.

Vi började matchen bra men blev sedan trötta där vi tappade många dueller på planen och IFK Göteborg växte. Dem två mål som dem gjorde var två misstag av oss, säger han som också konstaterar att det gäller att vara alert på planen för annars blir man straffade.

Han fortsätter:

Under förlängningen försökte vi spela med flygande målvakt för att få ett bollinnehav men vi lyckas inte göra mål, och sen blev det straffläggning och allt kan hända på straffar.

Berätta om känslan under straffläggningen.

Det är spännande. Jag har vant mig från den situationen från finalen mot Hammarby IF för två säsonger sedan och jag visste att allt kunde hända, men i slutändan lyckades vi vinna och det är häftigt.

Som det tidigare har skrivits så lämnar den tvåfaldige guldtränaren sitt uppdrag i ÖSK Futsal och nu ser han fram emot att få njuta av välförtjänt ledighet.

Det känns som att jag har gjort mitt i ÖSK Futsal och det har varit tre fantastiska säsonger. Jag tycker att jag har lyckats med mitt uppdrag med två SM-guld och ett silver samt Champions League-kval. Jag kommer nu att gå på semester och åka hem till Brasilien och njuta med familjen.

En välförtjänt semester?

En mycket välförtjänt semester. Det har varit en lång säsong, säger Maciel Da Costa innan firandet fortsatte.

MISSA INTE ↓

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img