SM-guldvinnaren klar för nykomlingen

Till hösten gör FC kalmar entré i Svenska Futsalligan men redan nu skickar nykomlingen från den gamla Hansastaden en ordentlig passning till seriekollegorna med budskapet att de kommer till SFL för att stanna.

På tisdagskvällen presenterade FC Kalmar sin första värvning inför den kommande säsongen och man hade inför detta hypat upp presentationen och man kan lugnt säga att dem levde upp till förväntningarna.

Värvningen det handlar om är landslagsmålvakten Martin Herlin som för några veckor sedan spelade en viktig roll när Örebro SK vann sitt andra raka SM-guld. Herlin kommer att representera Kalmar under säsongen 2023/24.

I FC Kalmar är glädjen förstås stor och Adnan Beckovic från sportgruppen hyllar nyförvärvet.

Det här är verkligen en prestigevärvning på många sätt. Martin är en utav de allra bästa målvakterna i Sverige och med sin internationella stil och fina fötter så är det inte konstigt att klubbar från utlandet har ryckt i honom tidigare. Han har en oerhört hög lägstanivå och kommer med sitt lugn och skicklighet att ge oss en till dimension i spelet, säger han bland annat till till klubbens hemsida.

Martin Herlin är även han glad och hyllar bland annat Kalmar för sin proffsighet. En annan bidragande är orsak till klubbbytet är att han ville ta sin satsning ett steg längre.

Ett av mina kvarstående mål med min futsalkarriär är att få göra det på heltid, tillsammans med FC Kalmar uppnår jag det målet och kan helt och hållet fokusera på futsalen.

Förutom nyförvärvet av Martin Herlin så har FC Kalmar sedan tidigare förlängt med Joshuel Antonio Mendives Lan. Dem har också tappat sportchefen Sasa Sjanic och tränaren Arben Sula.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img