Förluster för Sverige i Ungern och Portugal

Fyra matcher och noll segrar. Sveriges två futsallandslag lämnade sina samlingar med erfarenheter rikare.

Landslagsverksamheten har nyligen varit igång med samlingar för respektive landslag. Damlandslaget åkte ner till Portugal för ett dubbelmöte mot Portugal. Matcherna handlade inte om huruvida Sverige skulle vinna eller inte utan mer om hur länge man skulle orka stå emot den sydeuropeiska giganten, vilket man lyckades med inledningsvis i den första matchen innan man fick ge vika. I den andra matchen nollades man.

För herrlandslagets del väntade ett dubbelmöte mot Ungern där man i den första matchen lyckades vända ett 2-0-underläge till 2-2 efter att Fehim Smajlovic kvitterat i slutsekunderna. I den andra matchen blev det dessvärre förlust med 8-0.

Även Danmark med ÖSK-spelaren William Gantzhorn har nyligen varit aktuell med landskamper. Danmark har haft en höst med riktigt tuffa och imponerande matchningar. Föregående månad mötte dem VM-tvåan Argentina som de lyckades kryssa mot, och senare blev det förlust mot Marocko som var ett topp 8-lag i VM 2021.

I den senaste samlingen så väntade VM-trean och mesta mästarna Brasilien hemma i Danmark där danskarna nollades i två raka matcher.

Resultat

Damlandskamp

Portugal – Sverige 8-2

Portugal – Sverige 8-0

Herrlandskamp

Ungern – Sverige 2-2

Ungern – Sverige 5-0

Danmark – Brasilien 0-7

Danmark – Brasilien 0-10

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img