Division 1: Hett möte i Linköping ikväll

Två lag med SFL-ambitioner. Ikväll bjuder Division 1 Östra Götaland på ett hett möte när Linköping Futsal SK och Ektorp FK drabbas samman.

Förra veckan hade division 1 sin ligastart med matcher i respektive serie och redan i omgång 2 bjuds den Östgötska publiken på ett hett möte mellan två tilltänkta topplag. Linköping Futsal SK tar emot Ektorp FK från Norrköping hemma i Linköpings Sporthall, en match som spelas ikväll.

Ektorp FK som förr förra säsongen missade SFL med ett hårsmån, hade nu en väldigt behaglig seriestart. I premiären ställdes dem mot nykomlingen Linköping Afghanska FC som förväntas slåss i botten. Resultatet talar för detta då Ektorp besegrade Afghanska med 11-2 där Paul Chamoun fick mäkta med fyra mål.

Ektorp har inför säsongen fått in bland annat Gabi Morad från Dribbla United FK och Antonios Bahdke från Futsal Club Bosna. Morad fick dessutom kröna sin ankomst till Ektorp med att göra hattrick.

Linköping Futsal SK har inför denna säsong värvat toppnamn som Ilhan Pepeljak och Mohammed Amiri från Norrköping FK och därmed förväntas laget fajtas om en kvalplats till SFL. Andra namnkunniga spelare i laget är Blend Ali Osman, Azad Eliassy, Mattheus Garcia och Amanj Baqay som alla har erfarenhet från SFL.

I seriepremiären åkte man till Stiga Sports Arena för att möta nykomlingen Futsal Klubb Eskilstuna. Trots en knackig första halvlek där dem gick till paus med ett underläge på 3-1, så lyckades man vända det till slutresultatet 4-4. Bästa målskytt för Linköping i den matchen blev Blend Ali Osman som gjorde två mål och hans kvittering i slutminuten räddade poäng åt sitt lag.

Matchfakta

Division 1 Östra Götaland

Omgång 2

Linköping Futsal SK – Ektorp FK

Avspark: 19.15 ikväll

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img