Division 1: Linköping starkast i derbyt

Linköping Futsal SK tog säsongens första seger när de på fredagskvällen besegrade Ektorp FK hemma i Linköpings Sporthall.

130 åskådare hade letat sig till Sporthall för att bevittna när Linköping tog emot Ektorp och det var hemmalaget som inledde starkast. Redan efter ett fåtal minuter så hade Linköping tagit ledningen, något som man utökade till 4-0 som man också gick till paus med.

I andra halvlek lyckades Ektorp korta ner underläget med totalt tre reduceringar men Linköping skulle på nytt öka på sin ledning. Att Ektorp skulle dra på sig en utvisning genom Mujlic gjorde heller inte saken enklare och i slutändan var Linköping det lag som drog det längsta strået.

I och med segern så har Linköping skördat fyra poäng på två matcher. Ektorp har i sin tur tre inspelade poäng.

Division 1 Östra Götaland

Linköping Futsal SK – Ektorp FK 6-3 (4-0)

Målen, Linköping: Matheus Garcia, Mohammad Amiri, Azad Eliassy, Blend Ali Osman, Ilhan Pepeljak 2

Målen, Ektorp: Aleksandar Milo Mujkic, okänd

Varning, Ektorp: Aleksandar Milo Mujkic, Marcus Dinler

Utvisning, Ektorp: Aleksandar Milo Mujkic