Division 1: Ny förlust för FC Rosengård

Två förluster och poänglösa. Det går tungt för FC Rosengård i inledningen av division 1.

14 Januari 2023 – det är datumet då FC Rosengård vann en ligamatch senast. Då besegrade dem Hammarby IF med 2-1 i SFL:s 14:e omgång, vilket också var en av få ljuspunkter i deras säsong som slutade med degradering efter att ha slutat sist med endast 6 inspelade poäng.

Omstarten i division 1 Västra Götaland har inte gått så mycket bättre än föregående säsong. I säsongstarten blev det förlust mot Torslanda IK med 2-6, och nu senaste i söndags hoppades man på att revanschen skulle komma när man mötte nykomlingen Listorps IF från Helsingborg.

Dock skulle den revanschen utebli då de skånska kollegorna själva ville ta revansch efter att själva ha förlorat i sina inledande matcher, och man besegrade FC Rosengård med 7-6.

Stor matchhjälte för Listorp skulle bli Viking Lind som stod för ett hattrick. Vitor Ferri som föregående säsong representerade Stallarhollmens SK, fick göra ett mål på straff i slutminuten för FC Rosengård vilket också blev det sista som hamnade i protokollet.

Matchfakta

Division 1 Västra Götaland

Listorps IF – FC Rosengård 7-6 (4-4)

Målen, Listorp: Viking Lind 3, Emil Borg, Viktor Petersen, Filip Holmqvist

Målen, Rosengård: Vitor Ferri, Smail Guven, Lazaro Araujo, Arlind Tahiri, Irmin Glavas, självmål

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img