Dubbla segrar för Damlandslaget

Två segrar på lika många matcher – det svenska damlandslaget är tillbaka som vinnare igen.

Det svenska damlandslaget har nyligen varit aktuella med landskamper. Efter de dubbla förlusterna mot Portugal förra månaden så var man tillbaka för två matcher mot Slovakien, som spelades i Göteborg.

Det första mötet mot Slovakien som spelades den 13 November skulle visa sig bli ett jämnt sådant där de blågula damerna drog det längsta strået och vann med 8-5 efter bland annat ett hattrick av Madeleine Stegius.

Dagen efter spelades returen som av allt att döma blev en överkörning. Resultatet denna gång blev 7-1 för Sverige. Nästa samling är den 8-9 december i Boden och Piteå. Då står Slovenien för motståndet.

Matchfakta

Träningslandskamp 1

Sverige – Slovakien 8-5 (5-3)

Målen, Sverige: Madeleine Stegius 3, Susan Kiryo, Ida Lindqvist, Paloma Grav, Frida Rångemyr

Träningslandskamp 2

Sverige – Slovakien 7-1 (4-0)

Målen, Sverige: Linda Lundström 2, Moa Glans 2, Paloma Grav, Madeleine Stegius, Ida Lindqvist

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img