RFL: Mästarinnorna föll mot nykomlingen

De regerande svenska mästarinnorna Borås AIK som har tre spelare uttagna till den kommande landslagssamlingen som är i December, åkte under söndagen på en rejäl smäll i RFL Götaland.

Dem tog emot nykomlingen BK Ljungsbro som förväntas tillhöra den undre halvan i tabellen. Ljungsbro hade förvisso fyra poäng inför matchen men dessa poäng kom mot konkurrenter som också förväntas vara i den undre halvan av serien.

Gästerna från Linköping ville dock visa att ambitionerna är större än folks förväntningar, och gick upp i en 3-0-ledning efter att ha gått till paus med 2-0. Hemmalaget skulle dock få in en reducering genom stjärnan Izabella Bergström.

I och med detta så har Borås AIK förlorat två raka matcher i årets RFL. Detta är också deras enda förluster och för tillfället så ligger dem på plats 4 med sex inspelade poäng. BK Ljungsbro ligger dock på plats 2 med sju poäng.

Detta var dock inte den enda skrällen som skedde under helgen. IFK Göteborg besegrade FC Rosengård med 5-2.

Matchfakta

RFL Götaland

Borås AIK – BK Ljungsbro 1-3 (0-3)

Målen, Borås: Izabella Bergström

Målen, Ljungsbro: Fannie Stenström, Adina Svensson, Nova Wisén

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img