Division 1: Linköping upp i serieledning

Linköping Futsal SK är ny serieledare i Division 1 Östra Götaland, efter oväntat resultat för konkurrenten.

Linköping är en av förhandsfavoriterna till att avancera till Svenska Futsalligan denna säsong. Med spelare som Ilhan Pepeljak, Mohammed Amiri, Blend Ali Osman, Azad Eliassy, Amanj Baqay och Matheus Garcia så är det ett favoritskap som Östgötarna får leva med.

Dock gick det knackigt i säsongspremiären där dem endast fick oavgjort mot Futsal Klubb Eskilstuna men sen dess har det gått spikrakt upp i tabellen där man har radat upp med flera segrar, och så väl i Lördags då Vara SK besegrades med 10-1.

Den insatsen gjorde att man tillfälligt gick upp i serieledning och Borås City FC som hade 12 poäng men en match mindre spelad, hade möjlighet att återta förstaplatsen.

Borås mötte Assyriska FC från Jönköping som inför matchen låg näst sist. Dock visade smålänningarna att motivation slår klass då dem fick med sig en uddamålsseger som gör att man avancerar upp på säker mark i tabellen. Borås parkerar dock på en tredjeplats då Ektorp FK har bättre målskillnad.

Resultat

Omgång 5

Linköping Futsal SK – Vara SK 10-1

Ektorp FK – Futsal Klubb Eskilstuna 9-3

Linköping Afghanska FC – Motala FK 2-8

Borås City FC – Assyriska FC 5-6

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img