Ny triumf för Uddevalla – uddamålsseger mot Göteborg

Rubriken är talande. Uddevalla FC fortsätter att vinna i årets säsong av svenska Futsalligan, den sjunde raka segern i ordningen men det var en triumf som satt långt inne.

På tisdagskvällen tog serieledarna och obesegrade Uddevalla FC emot IFK Göteborg hemma i Agnebergshallen. Uddevalla som har gått som tåget i säsongsinledningen med storseger efter storseger och få insläppta mål var förstås storfavoriter mot Göteborg som har haft desto knackigare start på sin säsong.

Det är också hemmalaget som tog ledningen genom Mossberg men kort därefter kvitterade Johansson för sitt Göteborg och det är detta resultat som lagen gick till paus med. Furublad skulle med ungefär sex minuter kvar av matchen ge Uddevalla en ny ledning.

Kort därefter drog Uddevalla på sig en utvisning men spelar-underläget redde man ut på ett föredömligt sätt. Dion Eriksson hade möjlighet att öka på ledningen då Uddevalla fick en långstraff med tre sekunder kvar av matchen, men Mohamad Omar i Göteborg räddade den och matchen slutar 2-1 till Uddevalla.

Noterbart är att veteranen Hector Maravilla som är tillbaka i Uddevalla fick speltid i den andra halvleken. Det var också han som fick syna det röda kortet i slutet av matchen och han kommer därmed att vara avstängd i den kommande matchen mot Kalmar United FK. Även Mossberg och Gashi är avstängda då duon fick sina tredje gula kort.