Divsion 1: Nykomlingen starkast i seriefinalen

Förra säsongen spelade Söder Futsal i Division 2 – nu har den före detta SFL-klubben från 2016/17 full poängskörd i årets Division 1 Norra Svealand som nykomling.

Under fredagen fortsatte framgångsvågen för Söder Futsal när de ställdes mot serietvåan Futsal Club Bosna borta i Grimstahallen. Den första halvleken bjöd endast på ett mål som gjordes av Kahssay i det gästande laget, men den andra halvleken skulle bli desto målrikare.

Hela tio mål producerades i den andra halvleken där Söder aldrig tappade sin ledning utan ökade på den flera gånger trots två baklängesmål. I och med segern så är Söder fortfarande serieledare med 18 poäng på sex matcher, och dem kommer att ha sex poäng ner till tabelltvåan efter helgens omgång.

Vem som blir tvåa efter helgen återstår att se. Futsal Club Bosna har den platsen just nu med 12 inspelade poäng. Sickla IF har 9 poäng och dem har möjlighet att överta andraplatsen om de besegrar jumbon IF Tunabro med mer än fyra mål. Då går Sickla om Bosna på målskillnad.

Matchfakta

Division 1 Norra Svealand

Futsal Club Bosna – Söder Futsal 2-9 (0-1)

Målen, Bosna: Christiane Barahona, Asokolo Simba

Målen, Söder: Elias Ländin Sjöblom 2, Jean Assaad Nasr 2, Victor Brozin, Srecko Baic, Ihab Kahssay, Hosep Kiork, Antonio Coric

Varning, Bosna. Michel Basberber, Martin Limpar, Asokolo Simba, Ferid Cakrama

Varning, Söder: Ihab Kahssay

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img