ÖSK Futsal byter tränare – han ersätter

Ett silver och två SM-guld på tre säsonger – Nu är guldmakaren tillbaka där framgångarna började.

Det blev bara sju SFL-matcher denna säsong för Tekle Ghebrelul som inför säsongen återvände till Örebro SK Futsal som ersättare till Francis Marciel Da Costa men som nu lämnar uppdraget som huvudtränare.

Facit för han blev två kvalrundor till Champions League där ÖSK fick respass i Main Round-kvalet. I SFL har det gått knackigt för de regerande mästarna som har skrapat ihop 12 poäng på sju matcher, något som gör att den sportsliga ledningen väljer att agera med ett tränarbyte.

Guldtränaren återvänder

ÖSK har dock hittat ersättaren till Tekle Ghebrelul. Det är klart att Francis Marciel Da Costa återvänder till laget som han tränade fram till föregående säsong som han fick kröna med sitt andra raka SM-guld.

Foto: Krister Melin

Efter tre säsonger i ÖSK var det tänkt att den framgångsrike tränaren skulle varva ned men omgående kastades han in i hetluften när AFC Eskilstuna värvade han, men sejouren där varade bara i en match då han sedan lämnade AFC.

Återkomsten för Francis Marciel kommer på Söndag då ÖSK tar emot IFK Göteborg hemma i Gamla Idrottshuset. Avspark är klockan 17.00.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img