SFL-klubb arrangerar turnering: ”Responsen har varit enorm i början”

En Futsalturnering med en prispott på 50 tusen kronor som även lockar intresse från europeiska klubbar. Futsaltomten kom minst sagt med en tidig julklapp för dem som är sugen på futsal dan före dopparedan.

Den 23 december arrangeras den nya turneringen som går under namnet Norrköping Futsal 5 Trophy i Åby Arena. Arrangör är SFL-klubben Norrköping FK och Norrköpings IF Bosna som både spelar fotboll i de lägre divisionerna men som också spelar futsal i Division 2.

Cupgeneral och hjärnan bakom initiativet är Muffe Bajraktarevic som främst är känd som före detta förbundskapten för damlandslaget och SFL-tränare med Norrköping men han har också erfarenhet av att arrangera turneringar. Han har tidigare i år arrangerat en pojklags-turnering som hyllades av andra och för två år sedan arrangerade han kompis-cupen Peking Trophy.

Vi såg en lucka som behövde fyllas, det finns inte så många stora kvalitativa turneringar längre. Vi hoppas kunna bli turneringen där futsalen möter fotbollen och där kvalité vinner matcherna, säger Muffe som också berättar att målsättningen är att komma upp till 32 deltagande lag.

– Jag vet att det alltid är tufft i början, men med en bra organisation och kvalité på turnering så kommer turneringen att växa från år till år. Responsen har varit enorm nu i början. Många lag och spelarna pratar om det, vilket är kul.

Motala FK från division 1 och FC Assyriska Örebro är två lag som är klara för turneringen. På bilden mötte de varandra i finalen i Peking Trophy.

I Östergötland har det funnits en tradition av populära turneringar som Boren Cup i Motala och ICA-cupen i Norrköping. ICA-Cupen har inte spelats på några år och numera är den lagd på is, och nu hoppas Muffe Bajraktarevic att Norrköping Futsal 5 Trophy ska bli en ny favorit för Östgötarna men även för dem som bor i övriga Sverige. Som alltid så vill Muffe ha storslagna events och han lovar även stort denna gång:

Det kommer att bli en grym turnering med grymma artister på plan, som jag bland annat har hört en fågel viska. Det kommer att bli sevärt för publiken, är Muffes löfte.

Turneringen är öppen för både kompisgäng men också renodlade futsal/fotbollslag och just nu har arrangören börjat presentera lag på sitt Instagram-konto där bland annat ett lag från SFL och division 1 är klara men också två av Sveriges bästa division 2-futsallag har anmält sig. Platser till turneringen finns fortfarande.

Prispotten i turneringen är på 50 tusen kronor där det vinnande laget får 40 tusen av dessa pengar. Denna generösa prispott har även dragit till sig ögon från övriga Europa där bland annat ett Nordiskt topplag har kollat läget men även lag från andra länder har gjort detsamma. Huruvida några utländska lag kommer att delta i turneringen eller inte återstår att se.

Information om turneringen ↓

Norrköping Futsal 5 Trophy

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img