Skyllbergs IK vann Norrköping Futsal 5 Trophy

Till vardags spelar dem futsal i Örebro FC men dagen innan julafton drog dem på sig Skyllbergs IK:s blåa tröjor och gick vinnande ur Norrköping Futsal 5 Trophy.

Denna säsong har det gått knackigt för Örebro FC som just nu ligger på en tionde plats i Svenska Futsalligan. På juniorsidan går det desto bättre för ÖFC vars lag leder den Östra serien i SFL P19. Sedan föregående säsong så har ÖFC haft ett samarbete med Skyllbergs IK där spelare från dem får spela futsal i ÖFC.

I lördags bytte killarna bort dem svarta tröjorna för dem blåa när de åkte till Åby Arena för att delta i den första upplagan av Norrköping Futsal 5 Trophy, som arrangerades av Norrköping FK och Norrköpings IF Bosna.

MISSA INTE: Resultaten från turneringen

Skyllberg hamnade i Grupp A där division 2-laget Alegria FC samt kompislaget Casablanca var förhandfavoriter att avancera från gruppen, men istället skulle det bli dubbla skrällar där Skyllberg och Norrköpings IF Bosna tog de två slutspelsplatserna från gruppen.

I kvartsfinalen ställdes Skyllberg mot Tumba United i en match som fick avgöras på straffar. I semifinalen besegrade dem Oslo Futsal där gästerna från Norge vid ett likaläge misslyckades att spela med flygande målvakt, vilket resulterade i ett baklängemål som gav Skyllberg avancemang.

I den andra semifinalen ställdes veteranerna i Serbiska Grand Prix mot kompislaget FC Chanz. Chanz som bestod av spelare från bland annat Ektorp FK och FC Kalmar var också det starkaste laget i semifinalen.

Finalen mellan Skyllberg och Chanz skulle bli en jämn historia och den målsnålaste matchen sedan premiären i turneringen. Det enda målet som gjordes i finalen var till Skyllbergs fördel, och ett mål som var värt 40 tusen kronor. FC Chanz får dock slicka såren med 10 tusen kronor som var andrapriset.

Foto: Krister Melin
Foto: Krister Melin
Foto: Krister Melin
Foto: Krister Melin
Foto: Krister Melin
Foto: Krister Melin
Foto: Krister Melin
Foto: Krister Melin

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img