Dubbla förluster för Uddevalla – som tappar serieledningen

Svenska Futsalligans grundserie har vänt och den absoluta toppen i tabellen har även den tagit en ny vändning.

Omgång 12 i SFL är färdigspelad och det var en omgång som har bjudit på två stora förändringar i tabellen. Uddevalla FC som är en av favoriterna till SM-guldet ledde serien med en svit på 10 segrar på lika matcher men efteråt har det gått desto tyngre.

Under annandagen kom första förlusten mot Borås AIK i den elfte omgången och tidigare under veckan hade man möjlighet att ta revansch hemma i Agnebergshallen, men Borås skulle dock stå för en fin insats som gav en ny seger.

I och med förlusterna för Uddevalla så hade Skoftebyns IF möjligheten att gå upp som ny serieledare om de tog minst en poäng mot IFK Göteborg. Laget från Trollhättan tog inte bara en utan tre poäng och petar därmed ner Uddevalla till andraplatsen.

Den andra stora förändringen i tabellen stod FC Real Internacional för. Nykomlingen från Jönköping har haft en knackig inledning på säsongen där man endast tog tre poäng efter halva serien vilket genererade en elfteplats i tabellen.

I den senaste omgången kom seger nummer två borta mot jumbon AFC Eskilstuna vilket gör att man nu tar ett kliv upp i tabellen och petar ner Örebro FC till nästjumbon. FC Real Internacional och Örebro FC har sex poäng var men smålänningarna har bättre målskillnad.

Resultat

Omgång 12

FC Kalmar – Norrköping FK 7-6

Örebro FC – Örebro SK Futsal 2-4

Uddevalla FC – Borås AIK 2-3

Skoftebyns IF – IFK Göteborg 7-2

AFC Eskilstuna – FC Real Internacional 3-8

Hammarby IF – Kalmar United FK 10-3

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img