Ny degradering för Västerås FC

Förra säsongen spelade Västerås FC i Svenska Futsalligan – nästa säsong blir det spel i Division 2 för dem efter att ha slutat näst sist i Division 1.

Division 1 Norra Svealand är färdigspelad och Söder Futsal vann serien när det återstod tre omgångar av serien, men trots detta så saknade den inte dramatik. Inför slutomgången så fanns det ett gäng lag som riskerade att göra IF Tunabro sällskap till till Division 2.

Västerås FC som föregående säsong spelade i SFL, låg inför slutomgången på nedflyttning när de ställdes mot Sickla IF som även dem riskerade nedflyttning. För Västerås var det seger som gällde för att säkra nytt kontrakt eller poäng förutsatt att resultaten från de andra matcherna gick deras väg.

Så var inte fallet utan allt skulle gå emot dem denna gång där Sickla IF vann med 7-4 efter att ha vänt ett underläge på två mål. Ahmad Moniry fick dessutom avsluta säsongen med att syna det röda kortet i slutminuten.

Tabellen – Division 1 Norra Svealand

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img