Lund FC vinner division 1 – Rosengård trillar ur

Division 1 Västra Götaland är färdigspelad och det blev skånsk representation både i toppen och den absoluta botten.

Nykomlingen Lunds FC vann serien och är klara för sitt första SFL-kval någonsin. Laget från den klassiska universitetsstaden var i teorin klara seriesegrare där man hade behövt förlora med enorma siffror samtidigt som konkurrenterna hade behövt vinna med detsamma för att tappa serieledningen.

Så blev det inte. Nol IK och Torslanda IK föll i sina matcher samtidigt som Lund vann sin match mot FC Liljan Göteborg med 12-1.

I botten utspelades det ett drama mellan Nödinge SK och FC Rosengård som låg på 6 poäng var inför slutomgången. Rosengård som föregående säsonge trillade ur SFL, inledde årets säsong med nio raka förluster men med tre omgångar kvar av serien så började två raka segrar trilla in och förutsättningarna var klara – de var tvungen att ta mer poäng än Nödinge alternativt gå förbi på målskillnad.

I avslutningen blev det seger mot GAIS Futsal med 8-4 men samtidigt i Bohushallen Sporthall så skedde det som inte fick hända. Nödinge besegrade Torslanda med 11-10 och Rosengård får därmed ta nya tag i Division 2.

Tabellen – Division 1 Västra Götaland

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img