KLART: AFC Eskilstuna åker ur SFL

Nu är det klart! AFC Eskilstuna blev det första laget som åker ur Svenska Futsalligan denna säsong.

Det var vinna eller försvinna som gällde för AFC Eskilstuna när de gästade Örebro FC i Gamla Idrottshuset. Jumbon valde direkt att spela med flygande målvakt, en taktik som dem inte har varit främmande för tidigare under säsongen.

De nödvändiga målen lyste med sitt frånvaro för gästerna som jagade en ledning men istället så skulle hemmalaget gå upp i en ledning som sedan utökades flera gånger.

Trots reducering från Eskilstuna så skulle Örebro fortsätta att öka på sin ledning och uppförsbacken skulle bli alldeles för brant. Resultatet skulle bli 10-2 till hemmalaget.

I och med förlusten så får AFC Eskilstuna spela i division 1 nästa säsong. För Örebro FC så lämnade man nästjumbon och har just nu 13 poäng i tabellen, men faran är fortfarande inte över. Dem har två poäng ner till FC Real Internacional som Örebro bytte plats med, allt detta med två omgångar kvar av serien.

Matchfakta

Svenska Futsalligan

Örebro FC – AFC Eskilstuna 10-2 (5-1)

Målen, Örebro: Rinor Nushi 2, Hussein Aly 2, Rekar Khoshawi Essa Essa, Milkyas Andue, Senad Berisha 2, Mohammed Alshehabi, Kevin Gustafsson

Målen, AFC: Sargon Bartuma 2

Varningar, AFC: Sardar Soror Francis

LÄS ÄVEN: Lund starkast i SFL-kvalet

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img