KLART: Söder Futsal återvänder till SFL

Nu är det klart! Söder Futsal blev först med att säkra avancemang till Svenska Futsalligan nästa säsong.

Det var vinna eller försvinna som gällde för Söder Futsal när de tog emot Linköping Futsal SK hemma i Skärholmshallen under Lördagen. Vid förlust så skulle Linköping och Lund FC bli klara för SFL medans Söder behövde seger med minst två mål för att säkra spel i SFL.

Så blev det också för hemmalaget som snabbt gick upp i tvåmålsledning och vid tre tillfällen så skulle man leda med minst två mål under den första halvleken.

Under den andra halvleken utökades ledning och Linköping mäktade inte med att trycka på de nödvändiga knapparna som behövdes för att komma närmare Söder. För Söder blev segersiffrorna 7-3 vilket innebär att de är tillbaka i SFL. Senaste gången de spelade i SFL var under säsongen 2016/17.

Den sista matchen i SFL-kvalet spelas på Lördag i Linköping Sporthall. Då ska det avgöras vilket lag som kniper den sista SFL-platsen.

Kvalet till Svenska Futsalligan

Söder Futsal – Linköping Futsal SK 7-3 (5-2)

Målen, Söder: Elias Ländin Sjöblom 2, Jean Assaad Nasr 2, Romaria Navarro, Petar Peric, Ihab Kashssay

Måln, Linköping: Ilhan Pepeljak, Samir Khan, Yasin Abbas Aden

Varning, Söder: Sakaria Mohammed, Jean Assaad Nasr

Varning, Linköping: Dinko Felic, Yasin Abbas Aden