Tunga avbräck för Blåvitt inför Europa-spelet

Idag åkte regerande svenska mästarna IFK Göteborg iväg till Wien för att delta i veckans kvalspel i Uefa Futsal Cup. Tränarduon Anders Magnusson och Nicklas Asp kommer dessvärre att få klara sig utan flera tongivande spelare.

– Tyvärr är det tre spelare som vi saknar. Det är Dan Mönell, som inte får ledigt från sin norska fotbollsklubb. Sedan är det Mathias Etéus, med knäproblem, och Erik Svensson som inte kan komma loss från jobbet. Det är tre tunga avbräck. Mathias och Dan är våra absolut främsta målskyttar, så det är tråkigt. Hade vi haft med de tre hade jag nog sagt att vi vore lite favoriter att ta oss vidare från gruppen, berättar Nicklas Asp till Svensk Fotbolls officiella hemsida.

Asp berättar även att IFK Göteborg har fått flera fina tillskott till den här säsongen.

– Det känns bra, och det är bra killar som förstärkt vår trupp. Det är, som även åker med till Österrike, Anton Lundqvist från Skoftebyn och Fredrik Karlsen från den norska ligan. Även William Nimbs från GAIS. Det är den spelaren vi tyckte var allra bäst i GAIS under fjolåret, och nu har vi lyckats få över honom. Vi har förstärkt truppen redan, och det ser bra ut inför säsongen. Det enda vi saknar just nu inför säsongen är en tränare.

I morgon kl 20:15 spelar IFK Göteborg sin första match i Uefa Futsal Cup. SC Kaiserebersdorf står för motståndet.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img