”Svensk futsal behövde det här avancemanget”

IFK Göteborg Futsal stod för ett mycket väl genomfört gruppspel i den första rundan i Uefa Futsal Cup.

Med tre raka segrar, och ett avancemang fixat redan efter två, var det en nöjd Nicklas Asp som Futsalbloggen nådde.

– Det känns väldigt bra att vi får ta nästa steg, och det är också helt enligt vår målsättning. Men att vi var klara för avancemang redan efter två matcher var ingenting vi hade vågat hoppas på inför, säger den spelande tränaren och fortsätter:

– Jag är väldigt stolt över laget och de fina insatserna vi stått för. Vi som lag behövde det här efter tre raka SM-guld. Svensk futsal behövde det här för att fortsätta i samma takt som under de senaste åren.

Trots att avancemanget var ordnat redan efter två matcher, och en ledig dag efter match nummer två, så blev det inget direkt firande.

– Vår spelfria dag spenderades med lite sightseeing i Wien. Vi vilade helt från träning då det var många slitna kroppar efter två tuffa matcher. Så det blev inget firande, utan det sparade vi till sista kvällen.

IFK är nu kvalificerade till Main Round, som kommer att spelas 11-16 oktober. De har lottats in i grupp 3, som avgörs i Bulgarien, där Pro Varna står som värd. Övriga två lag är Nikars Riga från Lettland och tyska Hamburg Panthers.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img