Abraham om landslaget och om fotbollen: ”Det var en stor möjlighet för mig”

Mycket har hänt under den senaste tiden runt det svenska landslaget. Förutom att truppen till nästa helgs dubbellandskamp mot Tjeckien tagits ut, så har även lottningen till EM-kvalet ägt rum.

Sedan är det ännu en nyhet som berör futsallandslaget, men lite mer indirekt.

Sveriges förbundskapten, Charbel Abraham, har tagit över Superettanklubben Assyriska FF. Visserligen har Abraham varit fotbollstränare länge, och han tog så sent som i år upp Skövde AIK till division 1.

Men i divsion 2 är det lättare att kombinera jobbet som tränare med jobbet som svensk förbundskapten i futsal. Men när Assyriska ringde, och seriesegern med Skövde var säkrad, då lockade erbjudandet att få träna en Superettanklubb.

– De ville få in en ny tränare och de frågade hur jag hade det. Eftersom seriesegern var säkrad i Skövde gick det att lösa. Sedan hade vi en diskussion med landslaget, och vi kom fram till att det var möjligt, säger Charbel Abraham till Futsalmagasinet och fortsätter:

– Det var en jättemöjlighet för mig.

Det nya jobbet innebär att han endast kommer kunna vara med vid sidan under en av matcherna mot Tjeckien.

– Det är bara på söndag det krockar under hela säsongen, så resten av matcherna kommer jag att vara med på. Jag kommer även i vanlig ordning åka runt och titta på spelare så mycket som möjligt, och naturligtvis också förberedelserna inför bland annat kvalet.

När Abraham anställdes som tränare i Assyriska var målet glasklart: Håll kvar laget i Superettan. Det var då fyra matcher kvar att spela.

– Förutsättningarna var kanske inte optimala, men samtidigt hade jag rätt bra koll på spelartruppen och såg kvalité.

Hinner man förändra någonting på så kort tid?

– Det är svårt, men det är klart att det går. Jag brukar normalt sett jobba långsiktigt och bygga för framtiden, men nu var det tvärtom. Jag såg kvalité i spelarna, och jag ville egentligen bara justera vissa detaljer för att få spelet att stämma.

Han fortsätter:

– Det handlar om att lägga fokus på detaljer. Jag kan inte komma in och peta i allting. Man får kolla över laget, och sedan prioritera.

37-åringen hann knappt fira seriesegern med Skövde innan det var dags för en ny, tuff uppgift. Men kommer han att vara en del av Skövde i division 1 nästa säsong?

– Det vet jag ännu inte. Just nu är det Assyriska till mitten av november, och förhoppningsvis också under kvalet. Sedan får jag sätta mig ned med de båda klubbarna och diskutera. Men också tänka över vad jag vill. Det ska passa mig och mitt liv också.

Om du tvingas ta ett beslut att välja antingen futsalen eller fotbollen, vad ligger dig närmst om hjärtat i så fall?

– Det är svårt att säga, jag gillar både och. Och för mig har det alltid gått att kombinera dem. Men det är klart att ambitionen har alltid varit att kunna leva på en av sporterna, och med futsalen går inte det i dagsläget. Nu fick jag en möjlighet i fotbollen. Så vi får se helt enkelt, det är inget lätt beslut att ta.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img