Fansen vill ha fler stormatcher: ”Vill möta lag som Djurgården och Hammarby”

Under SFL:s två första år har samma lag vunnit de båda SM-gulden – men i olika skepnader.

Den första säsongen vann Göteborg FC, som strax därefter blev IFK Göteborg Futsal, och vann också det andra året efter en rafflande final.

Under lördagskvällen är det dags för Blåvitts hemmapremiär, och man möter Malmö City i Prioritet Serneke Arena. En arena som olyckligtvis inte har tillräckligt med plats för bortasupportrar.

Men majoriteten av hemmamatcherna kommer dock att spelas i Lisebergshallen.

– Det känns väldigt bra. Vi är ett innerstadslag. Visst, PSA är jättefint, men i Lisebergshallen kan vi erbjuda så mycket mer, som familjeläktare och klacksektioner. Om vi ska bygga futsalen i stan så blir det enklare att få publiken där än i Kviberg, säger Daniel Skarp, ordförande i den blåvita supporterklubben Triton, till Göteborgsposten.

Fler och fler lag väljer, precis som Göteborg gjorde, att slå sig samman med en etablerad fotbollsklubb. Det hoppas Skarp att klubbar fortsätter med, men också att de två SFL-serierna till slut sammanfogas till en.

– Ja, nu när Gais åkte ur så har vi inga storlag här nere. Det är klart att vi tids nog behöver en nationell serie och att vi vill möta lag som Djurgården och Hammarby.

I stället får man i år sikta in sig på matcherna med stadsrivalen Torslanda, som inför i år slog ihop sig med Avenyn.

– Den bortamatchen kommer vi verkligen att satsa stort på, då vill vi ha ut mycket folk till Torslanda.

LÄS ÄVEN: 40 mål på två säsonger – nu går han till IFK

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img