Branddrama och trafikkaos när Skövde besökte Göteborg

Skövde var under onsdagskvällen gäster i Prioritet Serneke Arena där laget ställdes mot regerande mästarna IFK Göteborg. Dock blev det dramatik redan innan matchen då en trafikolycka försenade Skövdelagets ankomst till arenan, som följdes upp av att brandlarmet gick och hela anläggningen fick utrymmas.

Tur var väl detta, då Skövde fick lite tid för att hämta andan och värma upp. Efter att matchstarten försenats dryga kvarten fick lagen äntra planen till tonerna av Joel Almes ”Snart skiner Poseidon”. 106 personer i publiken fanns med för att bevittna matchen, som skulle bli en riktig målfest.

Blåvitt, med debuterande nyförvärv i form av Alen Verdic och Nicola Ladan, öppnade starkt med sitt höga försvarsspel och hög press medan Skövde sjunk ner lägre i banan. Simon Checkroun gjorde dessutom sin debut för Blåvitt efter ett års skadefrånvaro på grund av sin hälsena.

Dan Mönell var den som öppnade målskyttet när han petade in första målet för dagen efter slarv i Skövdeförsvaret. Emilio Rossi skulle utöka ledningen genom en hörnvariant som slutade i ett volleyskott som snirklade sig igenom ett ställt Skövdeförsvar.

Mycket i Skövde skulle gå igenom fixstjärnan Sargon Abraham som under hela matchen punktmarkerades av landslagskollegan Nicklas Asp och många gånger också neutraliserades av Blåvittförsvaret.

Efter halvtidsvilan fick vi se ett mycket hetare Skövde som gick upp allt mer aggressivt i sitt försvarsspel istället för att backa hem. Sargon Abraham drog, som många andra gånger i matchen, på sig en kraftig markering vilket friställde Elmar Abraham efter en snygg sidledspass och det var reducerat till 2-1.

Dock var hemmalaget snabba med att utöka sin ledning genom grovjobbaren Kristoffer Melin efter framspel av Nicklas Asp. Sargon Abraham, vem annars, skulle skapa mer för Skövde och genom ett stolpskott kunde Henrik Lara Rodriguez göra 3-2 och det var genast match igen.

Matchen stod och vägde och för många blåvittsupportrar väcktes nog ett färskt minne till liv från förra hemmamatchen när Malmö kvitterade sent i andra halvlek. Då klev Dan Mönell åter igen fram och visade var skåpet skulle stå genom ett distansskott med vänster följt av ett glädjevrål som ekade i hela hallen.

Med cirka tjugo sekunder kvar av matchen får IFK Göteborg en frispark där Adam Stefansson definitivt punkterar matchen och sätter 5-2, ett rättvist resultat sett till matchbilden och detta blir också slutresultatet.

Matchfakta:

SFL Södra

IFK Göteborg Futsal – Skövde United FC 5-2 (2-0)

Målskyttar, IFK Göteborg: Dan Mönell (2), Emilio Rossi, Kristoffer Melin, Adam Stefansson

Målskyttar, Skövde: Elmar Abraham, Henrik Lara Rodriguez

LÄS ÄVEN: Skövde vill behålla Abraham: ”Högst på prioriteringslistan”

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img