Skövde vill behålla Abraham: ”Högst på prioriteringslistan”

Under säsongen som gått har den svenske förbundskaptenen Charbel Abraham haft fullt upp.

Han började säsongen likt de senaste åren; som tränare i Skövde AIK och förbundskapten för det svenska futsallandslaget.

Avslutningen blev desto mer hektisk. När säsongen började lida mot sitt slut stod det klart att hans Skövde AIK var seriesegrare i division 2, och därmed kommer de att spela i ettan nästa säsong.

Men strax efter att seriesegern var säkrad hörde att annat lag av sig. Assyriska, som med fyra matcher kvar av säsongen, behövde en ny röst för att kämpa sig kvar i Superettan.

Efter samtal med såväl Skövde som landslaget bestämde sig Charbel Abraham för att ta sig an uppdraget. Olyckligtvis klarade sig inte Assyriska kvar i Superettan, och vad som händer härnäst för vår förbundskapten är ännu oklart.

En sak som dock är säker, det är att Skövde AIK kommer göra allt de kan för att få behålla sin guldtränare.

– Under tiden i Assyriska har Charbel varit tjänstledig. Hans har kontrakt med oss till och med den sista november. Nu skall vi jobba för att förlänga det, säger Per Alstermo, klubbchef i Skövde, till Skaraborgs Allehanda och fortsätter:

– Hade Assyriska hängt kvar i superettan tror det hade varit tuffare för oss, men nu är ju Assyriska i samma division som Skövde AIK.

Klubben vill ha klart med tränare så fort som möjligt, då det är lättare för dem att prata med spelare när en tränare är klar. Där står naturligtvis Charbel som förstaalternativ.

– Det står högst på prioriteringslistan.

LÄS ÄVEN: Här kan du se höjdpunkterna från dubbellandskampen mot Tjeckien

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img